Header Contact

Címünk: Szabadka, Makszim Gorkij u. 47 | Tel.: 024/555-916 | E-mail: ncse.smile@gmail.com

 
Header Bank

Kérjük támogassa munkánkat! Bankszámlaszámunk: 205-162111-16 Kommerciális bank

 
Eseménynaptár
  H K Sz Cs P Sz V
48 1 2 3
49 4 5 6 7 8 9 10
50 11 12 13 14 15 16 17
51 18 19 20 21 22 23 24
52 25 26 27 28 29 30 31
Kérem várjon ...

Programajánló: Nagycsaládok gyermeknapi találkozója Péterfalván

Készítő:: smile Publikálva: 2013. május 30. 01:00

Négyszáz jelenlévő, több tucat játék és kézműves foglalkozás, 200 liter gulyás, több száz csöröge, 12 zsák burgonyából főzött paprikás krumpli, vidámság és felszabadult jókedv – így foglalhatnánk össze azt a gyermeknapi találkozót, melyet május utolsó vasárnapján tartott a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE).

égyszáz jelenlévő, több tucat játék és kézműves foglalkozás, 200 liter gulyás, több száz csöröge, 12 zsák burgonyából főzött paprikás krumpli, vidámság és felszabadult jókedv – így foglalhatnánk össze azt a gyermeknapi találkozót, melyet május utolsó vasárnapján tartott a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE).
A germeknap mottójául Böjte Csaba ferences atya gondolatát választották a szervezők:„Szeretném a magyarság figyelmét az élet felé fordítani. A gyermeki élet pedig maga a csoda. Minden gyermek üzenet az emberiség számára: Isten szeret bennünket. Gyermeket nevelni – Istennel való találkozás. Jézus azt mondta: aki egyetlent is befogad a legkisebbek közül, engem fogad be."
A tiszapéterfalvi vidámparkban rendezett eseményre – az eljutás megkönnyítése érdekében – többnyire szervezett buszokkal érkeztek a kis- és nagycsaládosok.
A rendezvény a regisztrációt követően kilenc órakor Török Dénes, a KMNE elnökének köszöntőjével kezdődött. Tóth István, Magyarország Beregszászi Konzulátusának főkonzulja is megtisztelte jelenlétével a gyermeknapot.
Vasárnap lévén rövid ökumenikus szertartáson vehettek részt a családok, melyet Pősze Sándor görögkatolikus lelkész és Tomes Attila misszionárius, az Esélyt az Életnek alapítvány igazgatója végeztek.
A program folytatásaként a Bagolyvár bábcsoport előadása teremtett igazi gyermeknapi hangulatot, melyet a két részletben, délelőtt és délután lebonyolított Ki mit tud? követett. A gyerekek versekkel és énekekkel mutatták be tehetségüket. Az alaposan megéhezett gyerkőcöket és szüleiket a vidámpark étkezdéjében várta a megterített asztal, melyre húsleves, paprikás krumpli és csöröge került. Az ínyencek megkóstolhatták a 200 literes bográcsban főzött gulyást is.
A jóllakott társaságot a délután folyamán a programok kavalkádja fogadta.
Kiosztották a KMNE által meghirdetett rajzpályázat díjait (a gyerekek a családi nyaralásról és ünnepekről, valamint a jövőbeli terveikről készítettek alkotásokat).
Biciklisuli várta az érdeklődőket, akik egy kis ajándékért cserébe elméleti és gyakorlati tudásukról adhattak számot, majd a Beregi Sportművészeti Egyesület kerékpáros artistái bűvölték el a közönséget fantasztikus mutatványaikkal.
A vállalkozó szelleműek kipróbálhatták a bőrözés, hímzés, korongozás, kosárfonás, seprűkészítés, szövés, csuhéfonás, gyöngyözés népi mesterségeket. Az újrahasznosítással is megismerkedhettek azok, akik megtekintették Sütő Mária műanyag flakonokból készített alkotásait.
Számos játék várta a kicsiket és nagyokat, akik kipróbálhatták a vidámpark óriáskerekét, a hullámvasutat, a centrifugát és a körhintát. A gyerekek örök kedvence, a vattacukor és a trambulin sem hiányzott a találkozóról.
A régi dodzsempályán felállított színpadon a nap folyamán egymást követték a fellépők. A bábosok mellett a Kokas banda népzenei előadása, bohócok és a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház művészei szórakoztatták az érdeklődőket.
Aki fényképpel is meg akarta örökíteni a vidám napot, akár jelmezben is megtehette ezt Kovács Lívia ruháinak köszönhetően.
Az elmúlt napok zord időjárása megkímélte a gyermeknap résztvevőit, csak a rendezvény utolsó perceiben indult el a zápor. Akkorra már alaposan elfáradt a családok apraja-nagyja, akik buszra szállva lassan hazaindultak.
A gyermeknap sikeressége az alapos előkészületnek, a szervezők és az önkéntesek odaadó munkájának, valamint a támogatók sokaságának köszönhető.
A családokat szállító járműveket a beregszászi és a huszti járási tanügyi osztály biztosította.
Sokat segített a rendezvény lebonyolításában Illés István, a péterfalvi vidámpark tulajdonosa és felsége, Babci néni, aki a szakácsokkal és a felszolgálókkal egész nap talpon volt, hogy mindenki jóllakjon, és megfelelő kiszolgálásban részesüljön. Az önkéntesek munkája is elismerést érdemel, akiket Seres János Máramaros-Ugocsa megyei református esperes szállásolt el, valamint gondoskodott az étkezésükről.

Fotó: Sepella-Brenzovics Zsóka

Szintén az ő érdeme, hogy elegendő mennyiségű asztal és szék állt a családok rendelkezésére az ebédnél és a foglalkozásoknál. Hunyadi Attila bökényi református lelkész ötven kenyeret hozott az ebédhez.
A találkozó anyagi hátterét az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, valamint a Családlánc Mozgalom biztosította.
A KMNE 2012 novemberében alakult meg, azóta számos rendezvényt szervezett a nagycsaládosok részére, akik közül eddig 70 regisztrálta magát az egyesületbe.
Legközelebb június 15-én Beregszászban a KMNE által szervezett Baba-börzén találkozhatnak egymással a nagycsaládosok.

Marosi Anita
Kápátalja.ma
Kedvezmények

 A szabadkai Badawi Poliklinika egyesületünk tagjainak árengedményt ajánlott fel.
A gyermekek 20 % , a felnőttek pedig 10 % árengedményre jogosultak a kis tagsági könyvünk felmutatásával.

A szabadkai KRISTAL terem és tekepálya ( Őszi Családi Napunk szinhelye ) kedvezményt kinált fel a Smile tagjainak :

- A tekepálya 1 órás használati dija 600 din helyett 300 din.
- 1 l tea a családnak 100 dinár
- 1 db családi pizza 700 dinár
- gyermekszülinapok és más rendezvények szervezésénél 10 % árengedmény jár .

KRISTAL TEREM ÉS TEKEPÁLYA
Szabadka, Proleterskih brigada 74.
Tel: 024/530-953
Ivkovic Andrea : 064/46-08-749
www.mydream.mycali.biz


 
Hirdetések

Banner
Banner
Banner

 
Partnereink

Partner 1
Partner 2
Partner 3
Partner 4

 
Footer Icons

RSS Facebook Google

 
Footer Contact

Címünk: Szabadka, Makszim Gorkij u. 47 | Tel.: 024/555-916 | E-mail: ncse.smile@gmail.com