Header Contact

Címünk: Szabadka, Makszim Gorkij u. 47 | Tel.: 024/555-916 | E-mail: ncse.smile@gmail.com

 
Header Bank

Kérjük támogassa munkánkat! Bankszámlaszámunk: 205-162111-16 Kommerciális bank

 
Eseménynaptár
  H K Sz Cs P Sz V
48 1 2 3
49 4 5 6 7 8 9 10
50 11 12 13 14 15 16 17
51 18 19 20 21 22 23 24
52 25 26 27 28 29 30 31
Kérem várjon ...

Jó híreink: Egy mosolygós családi nap

Készítő:: smile Publikálva: 2013. december 04. 01:00

Családbarát közgondolkodás címmel tartott konferenciát és családi napot a Smile – Szabadkai Nagycsaládos Egyesület

t.r.

2013. november 26., 12:00 >> 2013. november 26., 13:00

A magyar óvodások és iskolások helyzetéről Vajdaságban, a magzatvédelemről, a Magyar Nemzeti Tanács népesedési akciótervéről és az Exspecto Mentálhigiénés Alapítvány családbarát programjairól is hallhattak egy-egy ismertetőt mindazok, akik részt vettek szombaton Szabadkán a Smile – Szabadkai Nagycsaládos Egyesület Családbarát közgondolkodás elnevezésű konferenciáján és családi napján.

 

Fotó: Lukács Enikő

László András, a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárságának kabinetfőnöke, Joó Horti Lívia, a Magyar Nemzeti Tanács Közoktatási Bizottságának elnöke és Benák Búcsú Emese, a Smile-Szabadkai Nagycsaládos Egyesület alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután a résztvevők Joó Horti Líviától hallhattak a magyar óvodásokat és iskolásokat érintő támogatásokról, mint amilyen a Szülőföldön magyarul pályázat, a beiskolázási csomag, az iskolabuszprogram, az ösztöndíjprogram, valamint kitért a magyar nyelven való tanulás fontosságára, a vajdasági magyar oktatás minőségességére és a pedagógusok képzési lehetőségeire is. Varga Mercédesz a Kelet-Európa Misszió tevékenységét mutatta be. Elmondta, hogy a szabadkai irodájuk egyrészt terhességi tanácsadóként, másrészt szeretetszolgálatként is működik. Ingyenes és diszkréciót biztosító tanácsadást végeznek például a hozzájuk segítségért forduló abortuszra készülő vagy abortusz után lévő nőknek. Ők az élet mellett foglalnak állást, szeretnék, ha a megfogant gyermekek meg is születnének, s Mercédesz elmondta, sokszor elég egy kis beszélgetés ahhoz, hogy a gyermekét elvetetni tervező nő is az életigenlés oldalára billenjen át.

Ricz Dencs Tünde az Exspecto Mentálhigiénés Alapítvány baba-mama-papa programjairól beszélt. A születés hete és a hordozás hete programsorozatot is megszervezik, ezenkívül az idén szeptembertől működik a Manó Kuckó, ahová a legkisebbeket és szüleiket várják például bábos tornára, mondókás foglalkozásra, továbbá a szülőknek tematikus beszélgetéseket is szerveznek szakemberek bevonásával. A jövő évtől pedig a várandósokat is bevonják a programokba. Sárcsevity Bea a Magyar Nemzeti Tanács népesedési akciótervéről szólt. Beszélt a hét munkatestületről és arról, ami az elmúlt három hónapban máris megvalósult: felállították a munkatestületeket, immár 10 önkormányzattal működnek együtt, anyabarát munkahelyek létesülnek, és a médiában is megjelentek a pozitív tartalmak az anyaság, a család szentségével kapcsolatban.

Ezután a jelen lévő civil szervezetek is bemutatkoztak, ami alkalmat adott az egymással való újabb együttműködések megteremtésére is.  
Míg a felnőttek az előadásokat hallgatták, a gyerekeket a játszóházban bábjáték, kvízkérdések és kézműves-foglalkozások várták. A Piroska és a farkas bábjáték után lehetett társasjátékozni vagy különböző karácsonyi díszeket készíteni. A gyermekek számára a kézműves-foglalkozást a szabadkai egyházmegye Caritasa, a Smile Szabadkai Nagycsaládos Egyesület és a Creatinas Kft. szervezte. A kézműves-foglalkozás a „Together is Better” IPA Határon Átnyúló program keretében valósult meg.
A konferencia és családi nap létrehozását a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a magyar kormány támogatta.

 

http://www.magyarszo.com/hu/2169/vajdasag_szabadka/104482/Egy-mosolyg%C3%B3s-csal%C3%A1di-nap.htm#.UpSSbtGBizI.facebook

Kedvezmények

 A szabadkai Badawi Poliklinika egyesületünk tagjainak árengedményt ajánlott fel.
A gyermekek 20 % , a felnőttek pedig 10 % árengedményre jogosultak a kis tagsági könyvünk felmutatásával.

A szabadkai KRISTAL terem és tekepálya ( Őszi Családi Napunk szinhelye ) kedvezményt kinált fel a Smile tagjainak :

- A tekepálya 1 órás használati dija 600 din helyett 300 din.
- 1 l tea a családnak 100 dinár
- 1 db családi pizza 700 dinár
- gyermekszülinapok és más rendezvények szervezésénél 10 % árengedmény jár .

KRISTAL TEREM ÉS TEKEPÁLYA
Szabadka, Proleterskih brigada 74.
Tel: 024/530-953
Ivkovic Andrea : 064/46-08-749
www.mydream.mycali.biz


 
Hirdetések

Banner
Banner
Banner

 
Partnereink

Partner 1
Partner 2
Partner 3
Partner 4

 
Footer Icons

RSS Facebook Google

 
Footer Contact

Címünk: Szabadka, Makszim Gorkij u. 47 | Tel.: 024/555-916 | E-mail: ncse.smile@gmail.com